Az AfD ellen tüntettek a német nagyvárosokban

Berlinben mintegy ezren gyűltek össze az Alexanderplatzon.

MN
2017. 09. 25. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berlinben mintegy ezren gyűltek össze az Alexanderplatzon egy éjszakai szórakozóhely előtt, amelyben az AfD ünnepelte sikerét. „Takarodjon ez a rasszista söpredék!” – ordították a demonstrálók tojást dobálva. Egy palack is „elrepült”, de a rendőrség közlése szerint a helyzet nyugodt maradt – írja az MTI.

Összeverődtek néhány százan spontán tiltakozásra Lipcsében is. Kölnben négyszázan gyűltek össze, és apróbb tüntetések voltak Hamburgban, valamint Frankfurtban.

Az AfD egyik vezetője egyébként vasárnap bejelentette: vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt. Alice Weidel, az AfD kampányát vezető egyik csúcsjelölt a ZDF országos köztelevíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, a vizsgálóbizottság „nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek a jogsértéseivel”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.