Barbuda 300 év után lakatlan sziget lett az Irma hurrikán miatt

A repülőtértől a lakásokig és a luxusszállodákig minden romokban hever.

MN
2017. 09. 15. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barbuda 300 év után először lakatlan sziget lett – mondta Antigua és Barbuda washingtoni nagykövete az Irma hurrikán pusztításairól készült riportban. Ronald Sanders a közszolgálati NPR rádiónak nyilatkozva beszélt arról, hogy milyen a hurrikán pusztítása utáni helyzet a karibi szigetcsoporton. Elmondta, a négyes erősségű hurrikán lakhatatlanná tette Barbudát.

„A pusztítás teljes volt, egyetlen élő ember sem maradt a szigeten, a korábbi virágzó és élénk karibi civilizációnak ott vége” – fogalmazott a nagykövet.

Antigua és Barbuda – amely Puerto Ricótól délkeletre, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál fekszik – 1981-ben a brit Nemzetközösség tagjaként lett független állam. Három szigetből áll, egyikük Barbuda. Az Irma hurrikán Antiguát alig sújtotta, Barbudát teljesen letarolta. A vihar előtt majdnem mindenkit sikerült átmenekíteni Antiguára, Barbudán egyetlen halálos áldozatot követelt a pusztító vihar.

Egyetlen épület sem maradt épen: a repülőtértől a lakásokig és a luxusszállodákig minden romokban hever.

Az Irma hurrikánról szóló cikkeinket itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.