Bíróság elé állt a szingapúri bőröndök réme

A 63 éves Tay Boon Keh hónapokon keresztül cserélgette ki a címkéket több száz bőröndön.

MN
2017. 09. 21. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Changi repülőtér a hatodik legnagyobb forgalmú légikikötő a világon: 380 célállomásra repül több mint 100 légitársaság, évente 59 millió utas fordul meg, és naponta 70 ezer bőröndöt kezelnek; nyilván előfordulnak hibák, amikor valamelyik csomag rossz helyen landol. De az már gyanús, ha 286 félreküldött bőrönd mindegyikére ugyanaz az ember tette rá a rossz cédulát.

A szingapúri bőröndök rémét Tay Boon Kehnek hívják, 63 éves, és csomagkezelőként dolgozik a reptér egyik alvállalkozójánál. Kedden állt először bíróság elé, ahol 286-rendbeli károkozással vádolják. Tavaly novembertől idén februárig cserélgette a címkéket az eredetileg Perth-be, Manilába, Frankfurtba, Londonba vagy San Franciscóba szánt bőröndökön, nem kis bosszúságot okozva az utasoknak.

Nem magyarázta meg, miért tette, amit tett, de egy helyi lap tudósítása szerint szándékában áll bűnösnek vallani magát. A következő meghallgatás október 17-én lesz. A szingapúri, legendásan szigorú törvényekre jellemző, hogy akár egy évre is börtönbe kerülhet, és minden egyes rossz helyre küldött csomagért pénzbüntetést is kiszabhatnak rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.