Csaknem tízezren hagyták el otthonukat egy vulkán miatt Balin

Az óvintézkedésre azért volt szükség, mert lehetséges, hogy kitör az Agung.

MTI
2017. 09. 22. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sziget hatóságai hétfőn a második legmagasabb fokú riasztást adták ki a lehetséges vulkánkitörés miatt, és azt javasolták a lakosoknak, hogy maradjanak a kráter 6 kilométeres, illetve az északi, dél-délkeleti és délnyugati irányban 7,5 kilométeres körzetén kívül.

A katasztrófavédelem pénteki tájékoztatása szerint hétfő óta mintegy 9400 helyi lakos hagyta el hajlékát és húzta meg magát a sziget több kormányzóságában felállított menedékszállásokon.

A több mint 3 kilométer magas Agung legutóbb 1963-ban tört ki, több mint 10 kilométeres magasságba lövellve ki hamuoszlopot. Az akkori vulkánkitörésben több mint 1000 ember vesztette életét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.