Egész Puerto Rico áram nélkül maradt a Maria hurrikán miatt

Ricardo Rosselló kormányzó arra kérte az elnököt, nyilvánítsa katasztrófa sújtotta övezetté Puerto Ricót.

MN
2017. 09. 21. 5:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötfokú skálán négyes erősségű hurrikánként csapott le Puerto Ricóra a Maria nevű trópusi vihar, nyomában pedig az egész, amerikai fennhatóság alá tartozó szigeten megszűnt az áramszolgáltatás, vagyis három és fél millió ember maradt áram nélkül.

Abner Gómez, a helyi katasztrófavédelem vezetője azt közölte: az egész szigeten egyetlen fogyasztónál sincs szolgáltatás. Ricardo Rosselló, a sziget kormányzója a CNN kérdésérre azt mondta, egyelőre nehéz felmérni a károkat, de lehet, hogy hónapokba telik, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást.

A Nemzeti Hurrikánfigyelő Központ közlése szerint a hurrikán katasztrofális áradásokat okozott a sziget egyes részein, de a károk felmérése még nem kezdődött meg. A helyszínen készült felvételeken kidőlt fák és villanyoszlopok, letépett háztetők látszanak. Rosselló arra kérte Donald Trump elnököt, nyilvánítsa katasztrófa sújtotta övezetté Puerto Ricót

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.