Elkapták a csempészt, aki alig bírt járni egy kiló arannyal a végbelében

Hat műanyagfóliába bugyolált nyakláncot és hét kis aranyrudat találtak nála.

MTI
2017. 09. 25. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csempész furcsa járása miatt tűnt fel a colombói repülőtér vámosainak. Mint elmondták, a férfi alig bírt járni, és úgy tűnt, hogy fájdalmai vannak.

A gyanús légi utast alapos testi motozásnak vetették alá, és meg is találták a végbelében a hat műanyagfóliába bugyolált nyakláncot és hét kis aranyrudat 904 gramm összsúlyban, 4,5 millió Srí Lanka-i rúpia (7,7 millió forint) összértékben.

A 45 éves Srí Lanka-i férfi vélhetően futárként dolgozott egy csempészhálózatnak – közölte a Srí Lanka-i vámhivatal szóvivője. A csempészési kísérletért 100 ezer rúpia (170 ezer forint) bírságot szabta ki rá, a csempészárut elkobozták tőle.

Az aranycsempészetet általában pénzmosásra vagy drogkereskedelemből származó bevételek külföldre juttatásához használják a dél-ázsiai szigetországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.