Emberi maradványokra bukkantak a Tátrában

Egymástól nem messze kerültek elő a csontok, amelyek évek óta ott hevertek. A történteket egyelőre homály fedi.

MN
2017. 09. 14. 18:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hátizsák, italpalackok, levesporok és ruhadarabok mellett emberi maradványokat is találtak a Tátra lengyelországi részén az ottani nemzeti park kutatói. A helyszín a kedvelt turistaútvonalaktól távolabb esik a Roztoka-völgyben (Dolina Roztoki). A hírről több lengyel oldal is beszámolt, ezek nyomán a Magas-Tátra.info írt róla.

A rendőrség nyomrögzítői egy emberi alkarcsontot találtak a ruhadarabok között, az viszont felettébb gyanús, hogy bár csak egy ember földi maradványaira bukkantak rá, két hátizsák is ott volt. A zakopanei rendőrök egyelőre azt sem tudják, hogy kihez tartoztak a csomagok, és ki az elhunyt, továbbá nyomozás indult annak kiderítésére, erőszakos halált halt-e az illető. Mivel a levesporok 2008-ban készültek, bizonyos, hogy abban az évben vagy azelőtt halt meg az áldozat.

A helyszíntől mintegy száz méterre a napokban egy másik ember maradványait is megtalálta egy hegyi mentő, egy koponya, bordák és lábcsontok kerültek elő. Valószínűnek tűnik, hogy az utóbbi eset összefüggésben van az előbbivel, de hogy gyilkosság történt-e, esetleg vadállat végzett a minden bizonnyal túrázó áldozatokkal, nem tudni. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.