Észak-Korea szerint az Egyesült Államok hadat üzent nekik

Megfenyegették az amerikaiakat, hogy lelövik a közelbe merészkedő repülőiket.

Ruzsbaczky Zoltán
2017. 09. 25. 15:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ri Yong Ho észak-koreai külügyminiszter szerint az Egyesült Államok hadat üzent nekik, vagyis mostantól nemcsak a légterükbe belépő, de az országhoz közel repülő amerikai gépeket is lelőhetik – erről New Yorkban beszélt a remeteállam diplomáciájának névleges első embere. 

A bejelentés előzménye, hogy Donald Trump amerikai elnök a hétvégén arról üzent a közösségi médiában, hogy Kim és rezsimje „nem sokáig lesznek a helyükön”. Ráadásul az amerikai légierő B–1B típusú hadászati nehézbombázói harci repülőgépek kíséretében szombaton az Észak-Koreától keletre fekvő vizek fölötti nemzetközi légtérbe repültek.

A két fél között napok óta megy a szópárbaj, Trump például múlt hét elején Észak-Korea teljes elpusztításával fenyegetőzött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.