Földhöz vágta a viharvadászt az Irma hurrikán

A meteorológus megpróbálja megmérni a vihar sebességét, közben csúszik- mászik az aszfalton.

MN
2017. 09. 11. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem mindennapi felvételt posztoltak a Twitterre egy férfiről, aki megpróbálja becserkészni az Irma hurrikánt a floridai Key Westen.

A videón Juston Drake meteorológus látható. Amint kiszáll az autójából, a férfit szinte azonnal a földre dönti a hurrikán. Drake ugyan megpróbál feltápászkodni, de az orkánerejű szélben csak csúszik-mászik a betonon, mintha jégre lépett volna. A viharban még az arcát védő maszk is lerepül a fejéről, de nem adja fel, kitartóan méri a szél sebességét.

Key Westet négyes kategóriájú hurrikánként érte el az Irma, az amerikai országos hurrikánközpont mérése szerint 215 km/óránkénti sebességgel közelítette meg Florida Keyst. Az elmúlt napokban az Irma végigsöpört az államon, tető nélküli házakat, elárasztott utcákat és áramkimaradásokat hagyva maga után. 

A hurrikán már Tampánál jár, igaz, veszített az erejéből, a most már csak a Saffir–Simpson-féle hurrikánskála egyes kategóriájába sorolt Irmát óránkénti 135 kilométeres széllökések kísérik, és szakértők azt várják, hogy a nap folyamán tovább gyengül.

A hurrikán két nappal korábban még a legmagasabb, ötös szinten pusztított a karibi térségben, a széllökések sebessége időnként az óránkénti 300 kilométert is megközelítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.