Idén több mint 4000 migráns halt meg vándorlása során

Ez már a negyedik egymást követő év, hogy meghaladja a négyezret a halálozások száma.

MTI
2017. 09. 22. 16:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„4002 migráns halt meg vándorlása során a világ különböző migrációs útvonalain idén szeptember 20-áig. Ez már a negyedik egymást követő év, hogy meghaladja a 4000-et a halálozások száma – mondta Millman.

A leghalálosabbnak számító migrációs útvonal továbbra is a földközi-tengeri, ahol 2556 ember vesztette életét, miközben az európai partokat próbálta meg elérni csónakjával, főleg Afrika északi részéből indulva. Az észak-afrikai migrációs útvonal 358, a fekete-afrikai útvonal 269 ember életét követelte eddig.

Utánuk az Egyesült Államokba Mexikóból menekülők útvonala jön 263 halottal és Északkelet-Afrika 170 halottal, majd a délkelet-ázsiai térségben található migránsútvonalak 121 halálos áldozattal, végül a Karib-tenger, ahol 104 ember vesztette életét vándorlása során idén.

Az IOM adatai szerint 2017-ben több mint 133 ezer migráns és menekült érkezett az európai partokhoz a Földközi-tengeren átkelve. Közülük több mint 100 ezren az olasz partokat, több mint 18 ezren a görög partokat, több mint 11 ezren a spanyol partokat érték el, további ezren pedig Ciprusra érkeztek csónakjukkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.