Két kamasz felelhet a tanárok és diákok életét követelő malajziai iskolatűzért

23 rendbeli gyilkossággal vádolják őket, de fiatal koruk miatt elkerülhetik a halálbüntetést.

MTI
2017. 09. 28. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt egy Kuala Lumpur-i bíróság 23 rendbeli gyilkosságért két fiatalkorú ellen a malajziai főváros egy vallási iskolájának tűzesetével kapcsolatosan, amelyben 21 diák és két tanár vesztette életét – írta csütörtökön a helyi sajtó.

A malajziai hatóságok rajtuk kívül további öt gyanúsítottat vettek őrizetbe az eset kapcsán. A Malay Mail helyi napilap szerint még ha be is bizonyosodik bűnösségük, fiatal korukra való tekintettel elkerülik a halálbüntetést.

A többi gyanúsított ellen kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt emeltek vádat – írta a szomszédos ország, Szingapúr egyik lapja, a The New Straits Times. A hét vádlott közül hatnak pozitív lett a marihuánatesztje.

A helyszínelők korábban két gázpalackot találtak a vallási iskola második emeletén, ahol a tűz eredetileg keletkezett. Az épületnek egyetlen bejárata van, az ablakait ráccsal védik.

A két hete történt tűzvészben tizennyolc embert – 14 diákot és négy tanárt – sikerült kimenteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.