Kim Dzsongun: Trump drágán megfizet a hadüzenetért

„A történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg az Egyesült Államokat.

MTI
2017. 09. 22. 4:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető „a történelem legkeményebb ellenlépésének” számításba vételével fenyegette meg pénteken az Egyesült Államokat, miután Donald Trump amerikai elnök kedden figyelmeztette Phenjant, hogy teljes megsemmisülés fenyegeti.

Kim a hírügynökségi jelentések szerint „tébolyodottnak” nevezte az amerikai elnököt, annak kijelentéseit pedig „a történelem legbőszebb hadüzenetének” minősítette. „Szavai megerősítettek abban, hogy az általam választott út a helyes és az egyetlen követhető” – mondta az észak-koreai atom- és rakétaprogramra utalva. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség azt is idézte tőle, hogy Trump „drágán meg fog fizetni a szavaiért”.

Az ENSZ-közgyűlés általános vitáján New Yorkban lévő Ri Jongho észak-koreai külügyminisztert megkérdezték Kim szavainak értelméről, és ő azt válaszolta, „a legnagyobb csendes-óceáni hidrogénbomba felrobbantására utalhat”. „Nincs azonban elképzelésünk arról, hogy milyen akciókat rendel el Kim Dzsongun vezető” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.