Közel tízezren kapták el a kanyarót Romániában

Eddig 34-en vesztették életüket a járvány miatt.

MN
2017. 09. 22. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét emelkedik a kanyarós megbetegedések száma Romániában: az elmúlt hét péntekig összesen 9289 esetet regisztráltak, 56-tal többet, mint az előző héten – írja a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar nyelvű hírszolgálata az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) közlése alapján.

Eddig 34-en vesztették életüket a járvány miatt. A legutóbb haláleset két héttel ezelőtt történt: egy öt hónapos, Neamt megyei csecsemő vesztette életét kanyaró miatt.

Románia 41 megyéjéből jeleztek kanyaróvírussal történt fertőződést, a legtöbb megbetegedést a Bánságból: Temes (1228), valamint Krassó-Szörény (1111) és Arad megyéből (1014) jelentették.

A román kormány már augusztusban elfogadta a lakosság beoltásáról és az oltások finanszírozásáról szóló törvénytervezetet. A várhatóan 2018. január 1-jével életbe lépő jogszabály a parlament elfogadására vár.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.