Lövöldözés volt Tennessee állam egyik templomában

Egy ember életét vesztette, hatan megsebesültek.

MN
2017. 09. 25. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szudáni bevándorló lövöldözött vasárnap az Egyesült Államokban Tennessee állam egyik templomában. A lövöldözésnek – amely a vasárnap délelőtti istentiszteleten történt a Nashville melletti Antioch városkában – egy halálos és hat sebesült áldozata van. Megsebesült a merénylő is – írja az MTI.

A nyomozásba bekapcsolódó Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) közölte: az elkövető a 25 éves Emanuel Kidega Samson, aki Szudánból vándorolt be az Egyesült Államokba 1996-ban, és legálisan tartózkodik az országban. A gyanú szerint két pisztolyt vitt magával a Krisztus temploma kápolnába, amelyet többségében fehér amerikaiak látogatnak. Emanuel Kidega Samson fekete bőrű.

A Reuters beszámolója szerint Emanuel Kidega Samson a lövöldözés során maszkot viselt. Indítékairól egyelőre nem közölt semmit a rendőrség.

Az első jelentések szerint Samson maga ellen fordította a pisztolyt, és öngyilkosságot akart elkövetni, ám vasárnap estére ez a vélekedés megdőlt, és a rendőrség azt valószínűsíti, hogy a fegyver véletlenül elsülve sebesítette meg a férfit. Nashville rendőrkapitánysága Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy Samsont még vasárnap, a kora esti órákban kiengedték a kórházból, és gyilkosság, valamint gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

A lövöldözés halálos áldozata egy 39 éves nő, a sebesültek egyike, a templom 60 éves lelkipásztora válságos állapotban van.

Nashville polgármestere a támadás után úgy fogalmazott: a lövöldözés szörnyű tragédia a városuknak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.