Magyar képviselő: Lejárató kampány indult ellenem Kárpátalján

A hamis szórólap „olyan provokáció, amellyel zavart kívánnak kelteni” – szögezte le.

MN
2017. 09. 26. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozik Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője az ellene Kárpátalja magyarlakta településein indított szórólapos lejárató kampány miatt. Brenzovics László közölte: az utóbbi napokban több kárpátaljai magyar településen is olyan hamis szórólapokat osztottak szét, amelyeken a nevében arról írtak, hogy az elfogadott oktatási törvény nem is olyan rossz a magyarságnak.

„A szórólap olyan provokáció, amellyel zavart kívánnak kelteni a kárpátaljai magyarság körében. A véleményem továbbra is az, hogy az elfogadott oktatási törvény károsan hat a magyar nyelvű oktatásra, s hátrányos helyzetbe hozza a magyar ajkú közösséget” – fogalmazott Brenzovics László. Hozzátette: a provokáció tetteseinek felderítésére a rendvédelmi szervekhez fordul.

Az MTI érdeklődésére Brenzovics László elmondta: a mostani ukrajnai helyzetben számított arra, hogy provokációkat szerveznek ellene és a kárpátaljai magyarság ellen. Megismételte, hogy sem az ő, sem a KMKSZ véleménye nem változott az oktatási törvénnyel kapcsolatban.

Az országos ukrán médiában szaporodó, a közvéleményt a kárpátaljai magyarság ellen hangoló írásokkal, riportműsorokkal, megszólalásokkal kapcsolatban Brenzovics kifejtette: rendkívül veszélyes tendenciának tartja, a kárpátaljai magyar szervezetek többször felhívták rá – hasztalanul – az illetékes államhatalmi szervek figyelmét, jelezve, hogy a folyamat károsan befolyásolja a stabilitást és a társadalmi békét Ukrajnában. Hozzáfűzte: fölöttébb furcsa, hogy a központi ukrán kereskedelmi televíziós csatornák megtervezett, a valóságot elferdítő, a kárpátaljai magyarság ellen uszító műsorokat mutatnak be. – Ez ellen is fel fogunk lépni nemzetközi fórumokon – jelezte Brenzovics László.

A témában született írásainkat ide kattintva olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.