Már több mint félmillió londoni követeli vissza az Ubert

Ez idén a leggyorsabban terjedő online petíció a szigetországban. Az Uber gondjain egyelőre nem segít.

MN
2017. 09. 23. 12:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint félmillióan csatlakoztak ahhoz az online petícióhoz, amely az Uber maradását követeli a londoni városvezetéstől. A brit fővárosban azután vonták meg szeptember 30-i dátummal az Uber működési engedélyét, hogy a londoni városháza illetékes testülete, a Transport for London (TfL) vizsgálata úgy találta: az Uber nem teljesíti a „felelős vállalati működésre vonatkozó szabályokat”.

Az Uber brit vezetése csalódottságának adott hangot, majd elindítottak egy online petíciót a Change.org oldalon. Már az első órában ötezren támogatták a kezdeményezést, mostanra pedig félmillió fölé nőtt a számuk, a Change.org igazgatója, Kajal Odedra azt mondta a The Guardian brit napilapnak, hogy idén még nem volt olyan petíciójuk, amelyik ilyen rövid idő alatt ennyi embert elért.

Az Ubernek 40 ezer sofőrje van Londonban. A cég szerint 3,5 millióan használják az alkalmazást. A társaság fellebbezhet a döntés ellen, de szakértők szerint túl sok esélyük így sincs.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.