Még egy embert elfogtak a barcelonai gázolásos támadások miatt

A gyanúsított állítólag segített a terroristáknak beszerezni a robbanószer alapanyagait.

MTI
2017. 09. 22. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vettek a hatóságok egy 24 éves, marokkói származású férfit pénteken a kelet-spanyolországi Vinarozban, akinek feltételezhetően köze volt az augusztusi barcelonai és cambrilsi terrorakciókhoz – közölte internetes oldalán a spanyol belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint a gyanúsított szoros kapcsolatot tartott fenn a támadásokért felelős terroristasejt több tagjával, főként a csoport radikalizálásával vádolt Abdelbak esz-Szatti imámmal.

A spanyol csendőrség azt feltételezi, hogy a most őrizetbe vett férfi segítette a terroristákat a 100 kilogrammnyi TATP robbanószer előállításához szükséges anyagok beszerzésében. Az ő személyi iratait felhasználva vásárolhattak például nagy mennyiségű hidrogén-peroxidot, illetve úgy vélik, járművet adott nekik a vegyi anyagok elszállításához – áll a közleményben.

Az augusztus 17-én és 18-án elkövetett merényletekben 16 ember vesztette életét, és több mint 150-en megsérültek. A támadásokért egy 12 fős terroristasejtet tartanak felelősnek a hatóságok, amelynek egy kivételével minden tagja marokkói állampolgár volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.