Nem nyugszik Észak-Korea: rakétákkal fenyegeti Amerikát

Az elszigetelt állam külügyére szerint elkerülhetetlenné vált, hogy rakétáik meglátogassák az Egyesült Államokat.

MTI
2017. 09. 24. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ri Jongho szerint a phenjani rezsim végső célja, hogy hatalmi egyensúlyba kerüljön az Egyesült Államokkal. Hozzátette: kilátástalan abban reménykedni, hogy Észak-Korea egy hajszálnyit is változtat álláspontján a szigorúbb szankciók következtében.

Ri Jongho hangsúlyozta, hogy Donald Trump amerikai elnök ENSZ-ben mondott beszédét követően, amelyben rakétás embernek nevezte Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt, „elkerülhetetlenné vált, hogy rakétáink meglátogassák az Egyesült Államok teljes szárazföldi területét”.

A miniszter szerint országa „könyörtelen megelőző intézkedéseket” fog tenni, ha Washington vagy vazallusai „le akarnák fejezni” a phenjani főhadiszállást vagy az észak-koreai hadsereg vezetését.

Ri Jongho Trumpot értelmi fogyatékos és nagyzási hóbortban szenvedő emberként jellemezte. „Csak Trump van öngyilkos küldetésben” – jelentette ki arra válaszolva, hogy az amerikai elnök az ENSZ-közgyűlésben pontosan ugyanezt állította a phenjani rezsim vezetőjéről. Szerinte amennyiben ártatlan amerikaiak esnének áldozatul a két ország konfliktusában, ezért teljes mértékben Trumpot terhelné a felelősség.

A külügyminiszter felszólalását megelőzően az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon bejelentette, hogy az amerikai légierő B-1B típusú hadászati nehézbombázói harci repülőgépek kíséretében szombaton az Észak-Koreától keletre fekvő vizek fölötti nemzetközi légtérbe repültek, s az erődemonstrációval felhívták a figyelmet a Donald Trump elnök számára rendelkezésre álló katonai opciók tárházára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.