Öngyilkos merénylő robbantott Dél-Afganisztánban

A biztonsági szolgálat tucatnyi tagja életét vesztette, négyen pedig megsebesültek.

MTI
2017. 09. 28. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zia Duráni rendőrségi szóvivő szerint a támadó Marúf körzet rendőrparancsnokságánál röpítette magát a levegőbe, gépkocsijában ülve.

Duráni szerint 12-en haltak meg, de egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselő 16 halálos áldozatról számolt be. A robbantásnak négy sebesültje is volt, köztük Nadir Hán kerületi rendőrfőnök – monda a szóvivő.

A tálibok jelentkeztek a merénylet elkövetőjeként. Szóvivőjük, Kári Juszuf Ahmadi azt mondta, hogy a biztonsági szolgálat több mint két tucat tagja vesztette életét.

Az afgán védelmi minisztérium csütörtöki jelentésében arról számolt be, hogy 74 fegyveres lázadó – köztük az Iszlám Állam nevű terrorszervezet 11 harcosa – halt meg az afgán erők hadműveleteiben országszerte az elmúlt 24 órában. Öt lázadót őrizetbe vettek, és az afgán erők megsemmisítették az iszlamisták egyik rejtekhelyét és két gépkocsiját. A tárca közleményében nem tért ki a hadsereg veszteségeire.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.