Orbán Viktor tulajdonképpen kedveli holland kollégáját

Visszatérhet a magyar nagykövet Hágába. Lezárták a konfliktust Mark Rutte miniszterelnökkel.

MTI
2017. 09. 29. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárták a konfliktust a holland miniszterelnökkel, visszatérhet a magyar nagykövet Hollandiába – mondta Orbán Viktor miniszterelnök magyar újságíróknak pénteken Tallinnban. Az EU soros elnökségét betöltő Észtország fővárosában rendezik meg az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csúcstalálkozóját, amelynek fő témája a digitalizáció.

A tanácskozásra érkezve a magyar kormányfő közölte: beszélt Mark Rutte holland miniszterelnökkel.

„Lezártuk a két ország közötti konfliktust. Tulajdonképpen kedveljük egymást, és sok mindenben egyetértünk” – fogalmazott, hozzátéve: a Hollandiába akkreditált magyar nagykövet visszatérhet Hágába.

Orbán Viktor az uniós reformjavaslatokat illetően kiemelte: „messze vagyunk még attól, hogy reformelképzelésekről lehessen beszélni”, inkább azt lehet mondani, megvan a szándék, hogy Európát újra versenyképessé tegyék, ami javaslatokban ölt testet.

Az asztalon lévő sok javaslat összerendezését a tanács elnöke, Donald Tusk vállalta, és két hét múlva „lesz valami kerete a jövőről való gondolkodásnak” – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.