Politikusok ellen készülő támadást hiúsítottak meg Finnországban

A biztonsági erők tagjai megakadályozták a terv végrehajtását.

MTI
2017. 09. 15. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Összességében annyit elmondhatok, hogy tudomásunkra jutott egy olyan támadás terve, amelyet politikusok ellen akartak végrehajtani” – mondta Kolehmainen, de semmilyen további részletet nem közölt. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a helyi rendőrség, a központi bűnügyi rendőrség és a biztonsági rendőrség együttes erővel hiúsította meg a tervet.

A finn távirati iroda jelentése szerint Jari Ylitalo, az ország nemzetbiztonsági szolgálatának vezetője nem kívánta kommentálni a tervezett támadásról szóló sajtóértesüléseket. Mindössze annyit közölt, hogy „a biztonsági helyzetet és a lehetséges fenyegetéseket folyamatosan figyelemmel követik” a hatóságok.

A finn parlament biztonsági szolgálata közölte: semmit sem tudnak a meghiúsított támadásról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.