Rakéták helyett: nyolcmillió dolláros segélyt küld Phenjannak Szöul

Dél-Korea a halálos fenyegetések ellenére sem mond le arról, hogy segítséget nyújtson az északi diktatúrának.

MTI
2017. 09. 21. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Korea csütörtökön jóváhagyta azt a tervet, amelynek értelmében 8 millió dollár (több mint 2 milliárd forint) értékben humanitárius segélyt küld Észak-Koreának – jelentette a déli Yonhap hírügynökség. A közlés szerint a szöuli kormány nem kíván változtatni segélypolitikáján a vele ellenséges phenjani rezsim okozta geopolitikai feszültségek ellenére sem.

Az újabb segélyszállítmányról szóló döntést az országegyesítési miniszter terjesztette elő a kormány ülésén, néhány nappal azután, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa egy sor újabb büntetőintézkedést léptetett életbe Észak-Koreával szemben, amely a világszervezet határozatait megsértve szeptemberben végrehajtotta hatodik nukleáris kísérleti robbantását.

Szöul már korábban tájékoztatott arról, hogy 4,5 millió dollár értékben gyermekeknek és állapotos nőknek való tápszereket szándékozik küldeni Észak-Koreába az ENSZ Élelmezési Világprogramján keresztül, illetve 3,5 millió dollár értékben oltóanyagokat és gyógyszereket az ENSZ Nemzetközi Gyermek-gyorssegélyalapja (UNICEF) segítségével.

A segélyszállítmány elküldésének időzítéséről később dönt a dél-koreai kormány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.