Szomáliai határvárost támadott meg az as-Sabáb

Legalább 24 katona életét vesztette.

MTI
2017. 09. 11. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rajtaütés azzal indult a Balad Hawo településen lévő bázisnál, hogy egy öngyilkos merénylő működésbe hozta a járművébe rejtett pokolgépet, majd a fegyveresek rohamot indítottak. Állításuk szerint huszonnégy katonával végeztek, a hadsereg ugyanakkor azt közölte, hogy legkevesebb tíz emberük vesztette életét a kibontakozott harcban.

Mohamed Abdullahi őrnagy arról számolt be, hogy a támadókat elűzték, és legalább hét fegyverest megöltek.

A helybeliek szerint a harcok még javában tartanak. Egy boltos elmondta, hogy előbb nagy robbanást lehetett hallani, ezután pedig lövöldözést a katonai támaszpontnál. „Az as-Sabáb elfoglalta a bázist, a rendőrőrsöt és a város nagy részét. Még jelenleg is hallani fegyverropogást” – tette hozzá.

A Szomália középső és déli részén korábban jelentős területeket ellenőrzése alatt tartó as-Sabáb célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormány hatalmát, és Szomáliát a saría radikális értelmezésén alapuló állammá alakítsa át.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.