Táborozó kislányok égtek benn egy faházban Odesszában

Több gyermek kórházba került. Szemtanúk szerint nem működött a tűzjelző berendezés.

MN
2017. 09. 16. 12:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két táborozó kislány életét vesztette, egy harmadik pedig eltűnt, amikor kigyulladt egy faház egy gyerektáborban a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban – írja az MTI beszámolója a helyi hatóságok közlése alapján szombaton.

A tájékoztatás szerint három 8 és 12 év közötti kislány tűnt el a tűzben, közülük kettőnek már csak az elszenesedett holttestére bukkantak rá a mentőcsapatok. A harmadik gyerek hollétéről egyelőre semmit sem tudni, szombat reggel folytatódott a keresése.

Az RT.com azonban később, hatósági közlésre hivatkozva azt írta, hogy a tűzben három gyermek vesztette életét.

A gyerekek már aludtak, amikor péntek este tűz ütött ki az épületben. A lángokat két órával később sikerült megfékezni.

Szemtanúk szerint a gyerekek a füstre ébredtek fel, és a tanárok gyorsan biztonságos helyre próbálták kísérni őket. Több gyereket kórházba kellett szállítani, miután kiugrottak az égő épületekből. A táborban egyes adatok szerint 42 gyermek tartózkodott.

A rendőrség bűncselekmény gyanújával indított eljárást az ügyben. A tűz eredete egyelőre nem ismert, de szemtanúk szerint a tűzjelző berendezés nem működött.

A halálos tüzek nem ritkák Ukrajnában és a volt szovjet tagköztársaságokban az elavult épületszerkezetek, a biztonsági szabályozás hanyagsága, betartásának hiánya miatt. 2016 májusában 17-en égtek benn egy magánkézben lévő idősek otthonában Kijev külvárosában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.