Tanórán szúrta le diáktársát egy amerikai középiskolás

A támadás után feladta magát az igazgatóhelyettes irodájában, és megvárta a rendőröket.

MN
2017. 09. 28. 4:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 18 éves gyilkos történelemórán döfte mellkason mindkét áldozatát, akikkel egy ideje rosszban volt. Tettét húsz diák szeme láttára követte el, majd kiment a teremből, és feladta magát az igazgatóhelyettes irodájában csendben megvárva a rendőrséget – írja az MTI.

Mindkét áldozata fiú. A halálra késelt diák 15 éves volt, az életveszélyesen megsebesített fiatal pedig 16 éves. Utóbbi állapotát stabilnak mondták az orvosok.

New York-i iskolában 25 éve nem történt gyilkosság.

A támadás után a szülők feltették a kérdést, hogy miért nincs fémdetektoros kapu az iskolában, és sürgették a polgármestert, hogy intézkedjen az ügyben – írja a The New York Times.

Bill de Blasio, New York polgármestere sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és kiemelte, hogy megérti a szülők aggodalmát. „Mindannyian személyesnek érezzük a tragédiát” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.