Trump: „A legnagyobb hoax, hogy az oroszok segítettek volna nekem”

„Nem láttam sok oroszt Pennsylvaniában” – ironizált egy olyan állammal, melyet meglepetésre nyert meg.

MN
2017. 09. 23. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokadszor tagadta Donald Trump, hogy Oroszország bármilyen segítséget nyújtott volna neki a tavalyi elnökválasztáson. Trump az alabamai Huntsville-ben mondott beszédet, a CNN szerint külön kitért a témára. „Csak, hogy tudjátok, nem, Oroszország nem segített nekem” – mondta a hallgatóságának, majd „az egyik legnagyobb hoaxnak” (álhírnek) nevezte a vádakat, miszerint Moszkvából kapott volna segítséget tavaly.

„Van itt esetleg orosz?” – kérdezte, majd miután egyetlen kéz sem lendült a magasba, hozzátette, „tavaly Pennsylvaniában sem láttam sok oroszt” – utalva egy olyan államra, melyet meglepetésre nyert meg Hillary Clintonnal szemben. Trump szerint a demokraták „piszkos munkát végeznek”, amikor folyamatosan azzal vádolják, hogy Vlagyimir Putyin segített neki a választásokon. Az ügyben továbbra is vizsgálatot folytatnak az amerikai hatóságok, James Clapper, az amerikai hírszerzés vezetője korábban kijelentette, „semmi kétség, hogy az oroszok belenyúltak a választási rendszerbe” tavaly.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.