Trump nem szeretné, de felkészült a támadásra Észak-Korea ellen

Az amerikai elnök visszaüzent Kim Dzsongunnak: ha muszáj, támadni fognak, és az pusztító lesz.

MN
2017. 09. 27. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erő alkalmazása nem az első lehetőség Észak-Koreával szemben, de az Egyesült Államok felkészült a második lehetőségre is – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a Fehér Házban helyi idő szerint kedden tartott sajtótájékoztatón. Trump egyben meg is fenyegette a atombombát és ballisztikus rakétákat fejlesztő rezsimet, hogy ha muszáj lesz, katonai erőt fognak alkalmazni, és az pusztító lesz.

Trump és az észak-koreai vezető, Kim Dzsongun közti üzengetés az után fajult el teljesen, hogy Phenjan szeptember 3-án végrehajtotta hatodik, minden korábbinál erősebb kísérleti atomrobbantását, majd nagy hatótávolságú ballisztikus rakétákat indított, amelyek Japán felett elrepülve csapódtak a Csendes-óceánba. Az elzárkózó diktatúra rendszeresen atomtámadással fenyegeti az Egyesült Államokat, amellyel hivatalosan még mindig hadban áll.

A növekvő politikai feszültség ellenére az amerikai erők nem észleltek olyan változást az észak-koreai hadsereg felállásában, amely arra utalna, hogy nőtt a katonai fenyegetés – nyilatkozta a szenátus fegyveres erők bizottsága előtt Joseph Dunford tengerészgyalogos tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke. Ezzel ellentmondott egy dél-koreai képviselőnek, aki szerint Phenjan megerősítette a védelmét a keleti partokon, készülve egy esetleges invázióra. Azzal ugyanakkor Dunford is egyetért, hogy jelenleg Észak-Korea jelenti a legnagyobb katonai fenyegetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.