Tucatnyian meghaltak, amikor pánik tört ki egy vasútállomáson Indiában

Túl sok ember gyűlt össze a vonatokhoz vezető keskeny hídon. Egymást taposhatták halálra.

Kovacsik Ágnes
2017. 09. 29. 7:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 22-en meghaltak és 30-an megsebesültek, amikor pánik tört ki Indiában, Mumbai egyik vasútállomásán – írja a brit közszolgálati médiatársaság, a BBC hírportálja.

A beszámoló szerint a baleset egy olyan megállónál történt, amely az indiai város két legnagyobb, helyi vonalát kapcsolja össze.

A tragédiát az okozhatta, hogy egyszerre több vonat is befutott az állomásra, ráadásul túl sok ember gyűlt össze azon a keskeny gyalogoshídon, amely a sínekhez vezet, az eső pedig szakadatlanul zuhogott.

Az NDTV szerint amikor a szerelvények befutottak az állomásra, az utasok megrohamozták a hídon át a vonatokat, de egyesek megcsúsztak, ez pedig lavinát indított el a tömegben. Az indiai lap internetes oldalán közölt fotókon gazdátlan és véres cipők láthatók, továbbá az is, hogy a mentőegységek próbálják újraéleszteni a mozdulatlanul heverő testeket. Az NDTV szerint harmincan haltak meg a tragédiában.

A baleset okát egyelőre vizsgálják.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.