Újabb bombariadók Moszkvában és Szentpéterváron

Robbanószerkezetre utaló nyomokat eddig nem találtak a hatóságok.

MN
2017. 09. 26. 19:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen telefonálók kedden hét filmszínházzal, egy plázával és a Moszkva Múzeummal kapcsolatban figyelmeztették ott elhelyezett pokolgépre a hatóságokat – közölte a katasztrófaelhárításra hivatkozva a TASZSZ és az Interfax orosz hírügynökség. 

A fenyegetés miatt a hatóságok megkezdték az épületeket átkutatását, ez összesen majdnem kétezer embert érintett. Az elmúlt több mint két és fél hét alatt a hasonló névtelen hívások vaklármának bizonyultak. A TASZSZ szerint kedden délután az ismeretlen telefonálók azt közölték, hogy Szentpéterváron 13 szállodában helyeztek el bombákat. A hatóságok az épületeket átvizsgálták, de robbanószerkezetre utaló nyomokat nem találtak.

Hivatalos összesítést még mindig nem tettek közzé arról, hogy Oroszországban hol és hány embert kellett evakuálni a szeptember 10-én kezdődött, nagyszámú és szándékosan félrevezető telefonos riasztások miatt. A hatóságok arról sem számoltak be, hogy kit gyanúsítanak a „telefonos terrorizmussal”.

A sajtóban legelterjedtebb magyarázatok az Iszlám Állam terroristáit, az „ukrán nyomot” vagy hekkerek egy brüsszeli csoportját gyanítják a történtek mögött. Azzal kapcsolatban egyetértés körvonalazódik, hogy a hívásokat külföldről indíthatták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.