A szociáldemokraták kaphatták a legtöbb szavazatot Alsó-Szászországban

A Zöldek viszont visszaestek, így az eddigi kormánynak nincs többé többsége a hannoveri Landtagban.

MTI
2017. 10. 15. 16:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ARD és a ZDF országos köztelevíziók megbízásából végzett kutatások alapján az SPD a szavazatok 37-37,5 százalékát gyűjtötte össze, 4,4-4,9 százalékponttal erősödve a legutóbbi, 2013-ban tartott választáson elért 32,6 százalékhoz képest.

Azonban eddigi koalíciós társa, a Zöldek pártja a 2013-ban elért 13,7 százalék után a szavazatok 8-8,5 százalékát szerezhette meg, így az eddigi kormánynak nincs többé többsége a hannoveri Landtagban.

Az ellenzéki jobbközép CDU a szavazatok 35 százalékát kaphatta az exit pollok szerint, ami egy százalékpontos csökkenés.

A liberális FDP 9,9 százalékról 7-7,5 százalékra gyengült.

A CDU-tól jobbra álló AfD valószínűleg átlépte az 5 százalékos bejutási küszöböt, a szavazatok 5,5 százalékát szerezhette meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.