Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust vasárnap szabadlábra helyezték

Navalnijt szeptember 29-én vették őrizetbe, letöltötte húsznapos elzárását.

MTI
2017. 10. 22. 8:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust vasárnap szabadlábra helyezték, miután letöltötte húsznapos elzárását – jelentette az Interfax orosz hírügynökség az ügyet ismerő forrásra hivatkozva. Szabadulását az ellenzéki politikus később Instagram-üzenetben megerősítette, hozzátéve, hogy kész ismét dolgozni.

Navalnijt szeptember 29-én vették őrizetbe otthona előtt, majd október 2-án ítélték húsznapos elzárásra, amelyet a gyülekezések és tüntetések szervezésére vonatkozó orosz törvények ismételt megsértése miatt szabtak ki rá – írja az MTI. A vádak szerint Nyizsnyij Novgorodban szervezett ellenzéki megmozdulást a hatóságok engedélye nélkül. Meghallgatásán az ellenzéki aktivista nem vallotta bűnösnek magát, és hangoztatta, hogy az eljárás politikai tevékenysége miatt indult ellene.

Navalnij az idén két tízezreket megmozgató országos korrupcióellenes tüntetést kezdeményezett, ami miatt már két ízben is elzárásra ítélték. Az ellenzéki vezető 80 városban hívta utcára az oroszokat. A jövő márciusi elnökválasztással kapcsolatban Vlagyimir Putyin kihívójaként pozicionálja magát, annak ellenére is, hogy az orosz Központi Választási Bizottság közölte: hatályos felfüggesztett börtönbüntetése és meghosszabbított büntetés-végrehajtási próbaideje miatt nem indulhat a választáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.