Az alkoholfogyasztás is az ukrán katonai veszteségek egyik fő oka közé tartozik

A vezérkar adatai szerint az elmúlt évben a harci cselekményekben 212 katona veszítette életét.

MTI
2017. 10. 28. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A terrorellenes művelet kezdete óta az ukrán fegyveres erők harci vesztesége 10 710 fő, közülük 2333 az elesettek száma, és 8377-en sebesültek meg, vagy szenvednek különböző pszichés betegségekben a harci cselekmények következtében” – áll a dokumentumban.

A vezérkar adatai szerint az elmúlt évben a harci cselekményekben 212 katona veszítette életét, a sebesültek száma pedig 1277 volt.

„Emellett a nem harci veszteség 65 százalékkal kevesebb volt, mint a harci cselekmények vesztesége. Az idei, 2017-es évben jelentős csökkenés figyelhető meg a nem harci cselekmények veszteségmérlegében, ezek száma mintegy felére csökkent” – hangsúlyozta az ukrán vezérkar közleménye.

Anatolij Matiosz katonai főügyész korábban azt közölte, hogy az ukrán fegyveres erők és más fegyveres alakulatok nem harci cselekmények következtében elszenvedett vesztesége emberéletben a terrorellenes hadművelet kezdete óta 10 103 főt tett ki, amit a főügyész „rettenetes statisztikának” nevezett. Szavai szerint „két teljes értékű dandár pusztult el” csak azért, mert a katonák nem tartották be a szabályzatot vagy feletteseik parancsait, vagy bűncselekményeket követtek el, olykor egymás ellen. Elmondta, hogy legalább 360 ezren szenvednek „poszttraumás stressz szindrómában” a kelet-ukrajnai hadművelet résztvevői közül.

Sztepan Poltorak ukrán védelmi miniszter azt közölte, hogy a hadsereg nem harci veszteségeinek fő okai a különböző betegségek, a biztonságtechnika megsértése és az alkoholfogyasztás. Szavai szerint minden egyes esetet kivizsgálnak, és intézkedéseket tesznek, hogy ezek ne ismétlődjenek meg.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.