Az ENSZ a világ összes kikötőjéből kitiltott négy teherhajót

Az érintett hajók a gyanú szerint megsértették az Észak-Koreával szembeni szankciókat.

MN
2017. 10. 10. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitiltottak négy teherhajót a világ összes kikötőjéből, mivel megsérthették az Észak-Koreával szembeni ENSZ-szankciókat – ezt Hugh Griffiths, a büntető intézkedések betartását felügyelő szakértői bizottság koordinátora jelentette be helyi idő szerint hétfőn. Kiemelte az október 5-ei döntéssel kapcsolatban, hogy ilyen még nem fordult elő az ENSZ történetében. Egy névtelenséget kérő forrás szerint a hajók szenet, vasat és halat szállítottak vagy szállítanak éppen most is Észak-Koreából, ezt kifejezetten tiltják a kommunista rezsimmel szemben bevezetett szankciókkal – írja az MTI.

Griffiths nem nevezte meg az érintett négy hajót, ugyanakkor egy név nélkül nyilatkozó forrás szerint a Comore-szigeteki zászló alatt hajózó Petrel 8, a Szent Kitts és Nevis lobogójával jelzett Hao Fan 6 és az észak-koreai zászló alatt hajózó Tong San 2 és a Jie Shun nevű hajókról van szó. Az ENSZ legutóbb szeptemberben fogadott el újabb szankciókat Észak-Korea ellen, miután Phenjan a múlt hónap elején végrehajtotta hatodik, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.