Bulgária felveti a Moszkva elleni EU-s szankciók feloldásának kérdését

Minderre az Európai Unió Tanácsában január 1-jén kezdődő féléves soros elnökségük idején kerül sor.

MTI
2017. 10. 09. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bulgária fel fogja vetni a Moszkva elleni szankciók feloldásának kérdését az Európai Unió Tanácsában a 2018. január 1-jén kezdődő féléves soros elnöksége idején – jelentette ki az MTI közlése szerint a bolgár EU-elnökség ügyeiért felelős miniszter, Liljana Pavlova hétfőn.

„Bojko Boriszov miniszterelnök és a bolgár kormány szükségesnek tartja, hogy az egyik legfontosabb kérdésként napirendre tűzze a közelgő vitákon a szankciók ügyét” – közölte Pavlova. Hozzátette, a kérdést különböző formátumokban vitatják meg, és elemzés is készül a szankciók okozta károkról, hogy  jobb megoldást találhassanak a helyzetre.  „Megerősíthetem, hogy ez a téma elsőbbséget élvez” – mondta a miniszter.

Korábban Bojko Boriszov kormányfő és Rumen Radev államfő is a szankciók visszavonását sürgette.

Bulgária 2018. január 1-től féléves időtartamra tölti be az Európai Tanács soros elnökségét.

Az Európai Unió és az Egyesült Államok a Krím félsziget bekebelezése és a kelet-ukrajnai válságban játszott szerepe miatt vezetett be büntető intézkedéseket Oroszország ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.