Csak hamu maradt Kalifornia legsúlyosabb tűzvésze után

Harmincnégyre emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma.

Kovacsik Ágnes
2017. 10. 13. 17:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 3500 ház, 191 ezer hektár terület, több világhírű borospince vált a lángok martalékává Kalifornia északi vidékein, elsősorban a történelminek mondott borvidékeken. A vasárnap óta tartó tűzvészben több százan eltűntek, a halálos áldozatok száma már harmincnégyre emelkedett, azonosításuk nehézséget okoz a hatóságoknak.

Ez Kalifornia állam történetének legtöbb halálos áldozattal járó tűzvésze. 

Szinte a földdel tette egyenlővé Sonoma megye központját a katasztrófa. Robert Giordano seriff korábban arról számolt be, hogy több mint hatszáz ember eltűnt, de reményei szerint életben vannak, csak a tűz és a kaotikus helyzet miatt rendkívül nehéz a kommunikáció.

Az elkövetkező napokban erős lesz a szél és alacsony a páratartalom, eső pedig nem várható, e három tényező pedig csak segíti a tűz terjedését. A lángok megfékezésén nyolcezer tűzoltó dolgozik. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.