Dél-Koreában szexuális bűncselekménnyel is lehet rendőrként dolgozni

A korábban elbocsájtottak felét visszafogadja a rendőrség.

MTI
2017. 10. 21. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszatérhetnek a dél-koreai rendőrség kötelékébe azok, akiket az elmúlt években szexuális bűncselekményei miatt elbocsátottak – derült ki szombaton azokból az adatokból, amelyeket egy parlamenti képviselő kért ki. Az MTI szerint Pak Namcsun, a kormányzó Demokrata Párt képviselője az ország mind a tizenhét tartományának, illetve tartományi jogú városának a rendőrségétől kikérte az erre vonatkozó kimutatásokat, amelyekből kitűnt, hogy 2014-től 2016-ig, három év alatt mintegy száznegyvennyolc rendőr ellen folytattak eljárást szexuális bűncselekmény miatt. Huszonhetet 2014-ben, ötvenet rá egy évre, hetvenegyet tavaly büntettek meg. A mintegy másfél száz emberből hatvanhatot tettének súlyossága miatt elbocsátottak.

Ennek ellenére azóta harmincegyen visszatérhettek a rendőrség kötelékébe, miután a rájuk kiszabott büntetést a fellebbviteli fórumokon enyhítették. A statisztikákat ismertetve Pak Namcsun kijelentette, Dél-Koreában „változatlanul történnek rendőrök által elkövetett szexuális bűncselekmények annak ellenére, hogy a rendőrfőnök többször is ígéretet tett arra, hogy véget vet ezeknek”. A kormánypárti képviselő ezért „további mélyreható intézkedéseket” sürgetett, hangsúlyozva, hogy „megelőző oktatásban kell részesíteni az állományt, mindemellett szigorú büntetéseket kell kiszabni”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.