Durva öngyilkos merénylet Pakisztánban

Egy síita szentélynél robbantottak.

MTI
2017. 10. 05. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 20 ember, köztük öt gyerek és egy nő meghalt és 25-en megsebesültek csütörtökön egy öngyilkos merénylő támadásában a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán Dzshal Magszi nevű városában egy hívőkkel teli síita szentélynél – közölte a helyi rendőrség tájékoztatására hivatkozva az MTI.

A hírt a tartományi kormányszóvivő is megerősítette, aki egyben azt mondta, hogy a halálos áldozatok száma tovább növekedhet, egyes sebesültek állapota ugyanis válságos.

A támadó éppen be akart lépni a szentély területére, amikor az egyik járőröző rendőr feltartóztatta, ekkor hozta működésbe a testére erősített robbanószerkezetet. Az incidens a tartományi székhelytől, Kvettától mintegy 400 kilométerre keletre történt.

A támadás elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.