Észak-koreai hekkerek ellopták Kim Dzsongun likvidálásának tervét

Titkos dél-koreai dokumentumok százaihoz jutottak hozzá.

MN
2017. 10. 10. 12:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-koreai hekkerek titkos dél-koreai katonai dokumentumok százait lopták el, köztük a háború esetére Washingtonnal közösen kidolgozott műveleti terveket is – írja az MTI.

A beszámoló szerint a dokumentumok között szerepelt az Észak-Koreával megvívandó háború 5015-ös számú, amerikai–dél-koreai műveleti és cselekvési terve, amely a Kim Dzsongun észak-koreai vezető megölésére vonatkozó elképzeléseket is tartalmazza.

A Csoszonilpo idézte a hatalmon lévő demokrata párt egyik parlamenti képviselőjét, I Csholhit, aki szerint az észak-koreai számítógépes kalózok 2016 szeptemberében behatoltak a hadsereg rendszerébe, és onnan 235 gigabájtnyi titkos adatot raboltak el. I Csholhi egyelőre nem volt elérhető, de a képviselő irodája közölte, hogy helyesen idézték őt.

I Csholhi képviselő jelezte, hogy a dél-koreai védelmi minisztérium szerint a kiberkalózok által eltulajdonított dokumentumok 80 százalékát még nem azonosították. A különleges erők sürgősségi tervét viszont ellopták, beleértve az évenkénti amerikai–dél-koreai közös hadgyakorlatok részleteit, valamint a kulcsfontosságú katonai létesítményekről és az áramfejlesztő telepekről szóló információkat.

Az MTI felhívja a figyelmet arra, hogy az értesülés olyan időszakban került nyilvánosságra, amikor igen feszült a helyzet a Koreai-félszigeten, illetve kölcsönös fenyegetések hangzanak el ismétlődően Donald Trump amerikai elnök, valamint a nemzetközi szankciók ellenére nukleáris és rakétaprogramját folyamatosan fejlesztő Észak-Korea között.

A hadsereg egy szóvivője a titkos védelmi adatokra hivatkozva nem volt hajlandó sem megerősíteni, sem cáfolni az értesüléseket.

A dél-koreai védelmi minisztérium szerint Észak-Koreának egy körülbelül 6800 fős „hekkerhadserege” van, amelyet már többször vádoltak nagyszabású kibertámadásokkal, például a Sony Pictures amerikai filmes szórakoztatóipari cég elleni 2014-es behatolással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.