Kalasnyikovval támogatják Duterte kormányát az oroszok

Az ötezer gépkarabélyt és a húsz katonai teherautót a terrorizmus elleni harchoz küldik a Fülöp-szigetekre.

MN
2017. 10. 12. 5:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötezer gépkarabéllyal, húsz katonai teherautóval és egymillió lőszerrel támogatja Oroszország a Fülöp-szigetek kormányát a terrorizmus és a szélsőségesek elleni küzdelemben. Az információt a manilai orosz nagykövet is megerősítette – írja az MTI.

A beszámoló szerint Delfin Lorenzana Fülöp-szigeteki védelmi miniszter Oroszország „adományának” nevezte a fegyverszállítmányt. Lorenzana tájékoztatása szerint a Fülöp-szigeteki hadsereg október 25-én veheti át az orosz felszereléseket.

Az orosz védelmi miniszter azt is világossá tette, hogy a Fülöp-szigetek fegyveres erői alig várják, hogy közösen gyakorlatozhassanak az orosz hadsereggel.

A szigetcsoport hagyományosan az Egyesült Államok szövetségese a térségben, de Rodrigo Duterte tavaly megválasztott elnök a hivatalba lépése óta többször bírálta az Egyesült Államokat, és világossá tette, hogy kész inkább Pekinghez és Moszkvához közeledni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.