Kulcsemberét jelölte belbiztonsági miniszternek Trump

A 45 éves Kirstjen Nielsen kiberbiztonsági szakértő, és jelentős tapasztalata van biztonsági területen.

MN
2017. 10. 11. 20:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik legfontosabb fehér házi tanácsadóját, Kirstjen Nielsent jelölheti a belbiztonsági minisztérium (US Department of Homeland Security) élére Donald Trump amerikai elnök – közölte egy kormányzati forrás a Politico című lappal.

A belbiztonsági miniszteré az egyik legfontosabb pozíció az elnöki adminisztrációban: a 2001. szeptember 11. után létrejött minisztériumhoz 240 ezer alkalmazott tartozik, egyebek mellett felelős a határőrizetért, reptéri biztonságért, a katasztrófavédelemért és a menekültügyért is.

A 45 éves Nielsen kiberbiztonsági szakértő és jelentős tapasztalata van biztonsági területen. Korábban John Kelly belbiztonsági miniszter kabinetfőnöke volt, majd mikor a felettese vette át az elnöki kabinetfőnök pozícióját, vele tartott a Fehér Házba, és ő volt a második ember a visszavonuló tengerészgyalogos-tábornok mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.