Lemondott tisztségéről az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke

Az elnöktől megvonták a bizalmat, amiért az orosz kormány által biztosított gépen repült Szíriába.

MTI
2017. 10. 06. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) elnöki tisztségéről Pedro Agramunt – közölte a közgyűlés pénteken.

Agramunt levélben nyújtotta be lemondását a strasbourgi Európa Tanács illetékes igazgatóságának, miután a közgyűlés bizalmatlansági szavazást kérte ellene.

A közgyűlés elnöksége áprilisi ülésén határozott úgy, hogy megvonja bizalmát Pedro Agramunttól, ugyanis az elnök korábban az orosz kormány által biztosított repülőgépen Szíriába utazott, ahol találkozott és megbeszéléseket folytatott Bassár el-Aszad elnökkel, továbbá azért, mert érintett lehet abban, hogy Azerbajdzsán kétmillió eurót fizetett a testület egyes tagjainak azért, hogy jelentésükben kedvezőbb képet fessenek az országban fogva tartott politikai foglyok helyzetéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.