Lezuhant egy vadászrepülő Spanyolországban

A gép pilótája életét vesztette.

MN
2017. 10. 12. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Eurofighter típusú repülőgép az ünnepség után visszafelé tartott a fővárostól mintegy 300 kilométerre lévő támaszpontra, amikor a baleset – egyelőre ismeretlen okból – bekövetkezett. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a lezuhant gép pilótája életét vesztette, írja az MTI.

A katonai felvonuláson a spanyol légierő hetvennyolc repülőgépe és helikoptere vett részt. Köztük négy Eurofighter repült kötelékben a madridi belváros felett, és egyikük szenvedett balesetet.

A The Telegraph beszámolója szerint a védelmi minisztérium szóvivője közölte: a pilótának nem volt elég ideje arra, hogy kiugorjon a gépből. A baleset okait vizsgálják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.