Lövöldözés volt egy amerikai egyetemen

Az első hírek szerint egy ember sérült meg.

Kovacsik Ágnes
2017. 10. 15. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövöldözés volt szombat este az Egyesült Államokban a Virginiai Állami Egyetemen. A rendőrség egy időre lezárta a kampuszt, és mindenkit arra kért, kerülje el a környéket. A lezárást később feloldották – írta a Twitteren a rendőrség.

A richmondi WTVR televízió információjára hivatkozva a The Washington Post azt írta, hogy egy személy sérült meg, de sebesülése nem életveszélyes. A chesterfieldi rendőrség szerint „elszigetelt incidens” történt.

A virginiai Petersburgben található intézmény honlapja szerint szombaton volt az úgynevezett homecoming utolsó napja. Az amerikai egyetemeken hagyomány, hogy akik korábban odajártak, azok szeptember végén vagy október elején „hazatérnek” egyetemükre, hogy találkozzanak egymással, barátaikkal, tanáraikkal.

A hatóságok egyelőre nem szolgáltak több információval.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.