Macron kezdeményezte Harvey Weinstein Becsületrendjének visszavonását

A rend nagykancellárja intézkedhet az ügyben.

MTI
2017. 10. 15. 20:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Igen, megindítottam az eljárást a Becsületrend visszavonására. Legalábbis megkértem a rend nagykancellárját, hogy indítson fegyelmi eljárást, a döntést ő hozza meg” – mondta a köztársasági elnök a májusi megválasztása óta adott első televíziós interjúban a TF1 francia kereskedelmi csatornán.

A beszélgetés során Macron egyébként szót ejtett arról is, hogy másfél-két év múlva érezhetők lesznek a reformok hatásai a franciaországi munkanélküliség csökkenésében, ennek már most is látszanak jelei.

Kitért arra is, hogy ezentúl minden olyan, az országban illegálisan tartózkodó külföldit kitoloncolnak a hatóságok, aki bűncselekményt követ el. Törvénymódosítás nélkül „keményebb intézkedéseket fogunk hozni, meg fogjuk tenni, amit meg kell” – fogalmazott a köztársasági elnök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.