Már 43 halottja van a Maria hurrikánnak Puerto Ricón

Ez az utóbbi 90 év legpusztítóbb hurrikánja, a sziget telekommunikációs hálózata is szinte működésképtelenné vált.

MTI
2017. 10. 10. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puerto Ricón az eddig közölt 34-ről 43-ra emelkedett a Maria hurrikán halálos áldozatainak hivatalos száma – jelentette be kedden egy helyi tisztségviselő. Ramón Rosario közügyekért és közpolitikáért felelős miniszter az MTI beszámolója szerint újságíróknak elmondta azt is, hogy az áramszolgáltatást 16 százalékban sikerült helyreállítani a szigeten.

Az utóbbi 90 év legpusztítóbb hurrikánja, a Maria Puerto Ricóra szeptember 20-án csapott le. Tönkretette az áramszolgáltatást, használhatatlanná vált a víz- és a szennyvízrendszer, illetve a sziget telekommunikációs hálózata is szinte működésképtelenné vált.

Ricardo Rosselló kormányzó szeptember 26-án „azonnali intézkedéseket” kért Washingtontól. Donald Trump amerikai elnök közölte: tisztában van a nehézségekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.