Máris több mint 10 millió dollár gyűlt össze Donald Trump újraválasztási kampányára

Ebből 4 milliót elköltöttek az elnököt képviselő jogászok javadalmazására.

MTI
2017. 10. 16. 5:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampányra összegyűjtött 10,1 millió dollárból már mintegy 4 milliót el is költöttek az elnököt képviselő jogászok javadalmazására – írja az MTI.

Donald Trump hivatali beiktatási napján azonnal bejegyeztette indulását a 2020-ban esedékes elnökválasztáson. Ez lehetővé tette számára, hogy hivatalban lévő elnökként is változatlanul gyűjthessen és költhessen pénzt választási kampányára. Eddig a hivatalban lévő elnökök újraindulási szándékuk esetén a ciklusuk második felében regisztráltatták magukat.

Az elnök kampányára januártól 36 millió dollár gyűlt össze. A pénzből a jogászok javadalmazása mellett Trump országjáró gyűléseit szervező kis létszámú kampánycsapatot is finanszíroznak.

Az adományokból 1,2 millió dollár viszonylag kicsi, 200 dolláros (52 ezer forint) felajánlásokból érkezett.

Donald Trump a republikánus választói bázis körében változatlanul népszerű. A hétvégén tartotta konferenciáját Washingtonban az Értékelvű Választó (Values Voter) nevű konzervatív csoport, amely hangos éljenzéssel fogadta az elnököt. Trump beszédet is mondott a tanácskozáson, és egyebek között azt ígérte, hogy kormányzása idején az USA visszatér a hagyományos amerikai értékekhez. „A karácsonyi ünnepek alkalmával ismét boldog karácsonyt kívánunk majd, és nem boldog ünnepeket” – fogalmazott Trump, e megjegyzését üdvrivalgás fogadta.

Az Értékelvű Választó csoport elsősorban vallásos és evangéliumi keresztény csoportokat tömörít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.