Megbékél egymással a Hamász és a Fatah

Kairóban tárgyal a két szervezet, a megállapodás részleteit később ismertetik.

MN
2017. 10. 12. 5:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikai megbékélésről kötött megállapodást a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista palesztin szervezet a riválisával, a Ciszjordániát kormányzó, mérsékeltnek tekintett Fatah mozgalommal – írja az MTI a Palesztin Tájékoztatási Központ közlése alapján.

A beszámolóban a Hamász médiahivatalának egy tagját idézték, de részletekkel nem szolgáltak. Annyit jelentettek be csupán, hogy csütörtök délben az egyiptomi fővárosban, Kairóban – ahol az egységtárgyalások folytak – sajtóértekezleten ismertetik a megállapodást.

A palesztinok fő áramlatának mozgalma, a Fatah 2007-ben vesztette el a Gázai övezet feletti ellenőrzést a Hamász ellenében, amelyet a Nyugat és Izrael terrorista szervezetnek tekint. A múlt hónapban azonban megállapodás született arról, hogy a Hamász átadja a kormányzati hatalmat a Fatah által támogatott Palesztin Hatóságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.