Mérgező füst szivárgása miatt máshol lesz az EU-csúcs

A nemrég átadott új épületet egy héten belül már másodjára kellett kiüríteni.

MN
2017. 10. 18. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredeti tervekkel ellentétben az Európai Tanács régi székházában rendezik meg az uniós állam-, illetve kormányfők csütörtökön kezdődő kétnapos csúcstalálkozóját, miután a nemrég átadott új épületet egy héten belül már másodjára kellett kiüríteni a konyhában szivárgó mérgező füst miatt – írja az MTI.

A tanácsi sajtószolgálat tájékoztatása szerint elővigyázatosságból döntöttek a helyszín módosítása mellett, az ülés programja azonban változatlan.

Az uniós csúcsértekezletek és miniszteri ülések új helyszínéül szolgáló Európa épületet tavaly decemberben adták át, ezt megelőzően a szomszédos Justus Lipsius épület volt a tanácsi intézmények központi székháza.

Politico beszámolója szerint szerdán ismét ki kellett üríteni az épületet. Az Európai Tanács arról tájékoztatott, hogy az ellenőrzések és óvintézkedések ellenére „újabb technikai incidens” volt az egyik konyhában. A problémát a szellőzést érintő műszaki gondok okozták. Előtte pénteken is hasonló eset történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.