Merkel: Decemberben továbbléphetünk a brexittárgyalások második szakaszára

Történt előrehaladás az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló egyeztetéseken, de a második tárgyalási szakasz megkezdéséhez ez még nem elegendő, viszont van rá esély, hogy decemberben sikerül továbblépni – jelentette ki Angela Merkel német kancellár az Európai Unió csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcstalálkozója előtt.

MTI
2017. 10. 19. 13:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Merkel leszögezte, hogy tiszteletben kell tartani a britek akaratát, de reményét fejezte ki, hogy sikerül szoros kapcsolatot kialakítani a felek között.

Rövid sajtótájékoztatóján a kancellár a katalóniai helyzetet is érintette, és támogatásáról biztosította a spanyol kormányt.

Emellett hangsúlyozta: csökkenteni kell az Ankarának nyújtott uniós pénzügyi támogatást a törökországi „negatív belpolitikai fejlemények” miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.