Nem tudta kikozmetikázni rasszista reklámját a Dove

Ugyan törölték a képeket, az interneten megmaradt a hirdetés nyoma.

MN
2017. 10. 09. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dove reklámja szombat délután jelent meg. A képeken egy színes bőrű nő levesz egy barna pólót magáról a fürdőszobában, mellette a cég testápolója látható. Alatta egy világos póló bukkan elő, ám maga a nő is világos bőrű lett. A balul sikerült ötletét a kozmetikai cég törölte, és el is ismerte a hibáját – írja a The Washington Post –, ám a nyomai megmaradtak az interneten, így már nem tudja lemosni magáról a rasszizmus gyanúját,  a botrány is elkerülhetetlennek látszik. A kommentelők és az amerikai lap a Dove jól láthatóan sértő ötletén gondolkodik, ám nem értik, milyen meggondolásból készítették a reklámot, hogyan gondolták, hogy ezzel vásárlókat nyernek maguknak. Erre egyelőre a cég sem reagált.

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.